Fase 1 - Uitbreiding van de school voor speciaal onderwijs in Guatemala

In San Martín Jilotepeque, een klein stadje in de bergen van Guatemala wordt inmiddels hard aan de weg getimmerd. Dankzij donaties en bijdragen van onze donateurs en fondsen is de financiering van het uitbreidingsproject bij deze school voor kinderen en jongeren met speciale behoeftes mogelijk gemaakt.

Momenteel komen dagelijks zo’n 40 leerlingen uit de Maya gemeenschap naar deze school voor onderwijs, activiteiten en therapie. Alle leerlingen hebben een beperking en individuele begeleiding nodig. De leeftijd varieert van 4 tot 25 jaar en hun beperkingen variëren van autisme, ADHD, doofheid tot paralyse.

Deze unieke school in het berggebied is inmiddels volledig uit z’n voegen gegroeid en heeft dringend behoefte aan meer capaciteit om hulp te bieden aan deze groep kinderen en jongeren … en die komt er nu dus!

De eerste fase betreft het creëren van een ‘helling’ zodat de eerste verdieping zowel te voet als met een rolstoel bereikbaar wordt. Vervolgens worden op deze verdieping een drietal lokalen gebouwd waarmee de school de opvangcapaciteit aanzienlijk kan uitbreiden.

Het huidige schooljaar loopt in Guatemala inmiddels bijna ten einde. Wanneer alles volgens de planning verloopt, kan de school in januari 2025 een flink aantal meer kinderen en jongeren met een beperking onderwijs en begeleiding bieden.