Mijn verleden als vluchteling helpt me om anderen te helpen

De Iraanse Hassan Talei studeerde vliegtuigbouwkunde in Iran en werkte vervolgens bij defensie. Door politieke problemen werd hij ontslagen en vluchtte hij uiteindelijk. In Nederland is hij adviseur bij Rijkswaterstaat. Daarnaast werkt hij aan zijn persoonlijke missie om mensen te helpen: als vrijwilliger bij Stichting Colour4Kids, als vertrouwenspersoon en als buurtbemiddelaar.

 

De video is gemaakt door Van Ede & Partners, die hoogopgeleide vluchtelingen helpt met het vinden van hun bestemming op de Nederlandse arbeidsmarkt en in de Nederlandse samenleving. Door ze intensief en kosteloos te begeleiden of door ons netwerk voor ze in te zetten.

Sinds 2016 ontwikkelen Vluchtelingenwerk Nederland en Van Ede & Partners een methodiek om de vraag naar talent van werkgevers te matchen met het aanbod van talentvolle vluchtelingen. Zo helpen zestig consulenten van Van Ede & Partners ieder jaar zestig vluchtelingen aan stages en/of vrijwilligerswerk. Daarnaast stelt UAF ieder jaar tien vluchtelingen aan Van Ede & Partners voor.

Hen begeleiden we intensief bij het herkennen en ontwikkelen van hun talent. Wij geloven in de toegevoegde waarde van vluchtelingen in de Nederlandse samenleving en zetten ons netwerk en onze kennis graag voor ze in.

Klik voor de video op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=zHCyBrBu6zY